Unul dintre lucrurile pe care oamenii par sa si le aminteasca cel mai bine dupa ce viziteaza Bucurestiul sunt restaurantele sale uimitoare. Unul din principalele motive este ca amintirile legate de mancare sunt adesea mai evocatoare decat alte tipuri de impresii. Dar si pentru ca unele dintre cele mai bune restaurante din Romania se afla chiar in Bucuresti. Da, peisajele frumoase ale tarii, orasele medievale si castelele istorice sunt si ele de neuitat, dar mancarea traditionala romaneasca va ramane in memoria ta mai mult decat orice alta atractie.

Unele dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti sunt concentrate in centrul vechi, asa ca nu va trebui sa alergati in lung si-n lat pentru a gasi un loc bun de mancat in timp ce vizitati orasul. Cele mai multe dintre acestea sunt situate in cladiri istorice cu sali de mese elegante si frumos ornamentate.

Acest restaurant unicat a inceput ca o fabrica de bere in 1879, de unde si numele Caru’ cu Bere. Cativa ani mai tarziu, proprietarii de atunci au decis sa isi extinda activitatea prin adaugarea unui restaurant alaturi. Ei au comandat proiectarea unui arhitect austriac, iar rezultatul a fost spectaculos: tavane boltite decorate cu picturi, vitralii, mozaicuri si panouri sculptate.

Astazi, Caru’ cu Bere este un loc de intalnire preferat atat pentru turisti, cat si pentru localnici, motiv pentru care este mereu plin de lume. In timpul verii este dificil sa gasesti un loc chiar daca faci rezervari.

Un mare dezavantaj de a manca aici este ca comanda ta nu va veni repede, deoarece sunt prea multe comenzi plasate in acelasi timp. Unii localnici spun ca mancarea nu este chiar cea mai buna din Bucuresti, dar cu toate acestea, acest loc este o legenda. Sa vii in Bucuresti si sa nu-l vizitezi, este ca si cum ai merge la Paris fara sa vezi Turnul Eiffel.

Adresa: Strada Stavropoleos 5, Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *