Ginul reprezinta o bautura spirtoasa care a intrat in mod natural in viata noastra, insa istoria lui incepe tocmai in secolul XVI, in Olanda.
Stramosul ginului este o bautura realizata baza de ienupar si alcool, prescrisa drept leac pentru afectiuni renale, gastrice, lumbago sau guta. Meritul de a fi inventat aceasta bautura medicinala ii revine unui medic pe nume Franciscus Sylvius.
Cam tot la acea vreme, soldatii britanici care luptau in Tarile de Jos in Razboiul de 30 de ani, au constatat ca aceasta bautura ii imbarbatau, asa ca au numit-o „Dutch courage” si au luat-o cu ei acasa.
Bautura a devenit din ce in ce mai populara in Regat, in special atunci cand Wilhelm de Orania chiar a permis oricarui englez sa produca ginul in casa. Ginul a pus astfel stapanire pe englezii mai putin instariti, fiind o bautura ieftina. In 1730 in Londra erau peste 7000 de magazine in care se vindeau bauturi spirtoase. Evident, aparand distilerii la orice pas, betia a devenit inevitabil o stare generala. Ginul ajunsese sa fie mai ieftin decat berea iar londonezii consumau anual aproximativ 50 de milioane de litri de gin.
Era cazul sa se ia atitudine prin The Gin Act, care in 1736 a impus taxe prohibitive. Lumea s-a revoltat, rezultand lupte de strada si cresterea productiei ilegale de gin.
Participantii la acest eveniment vor degusta:
Malfy Rosa | Gin Mare | Hendrick’s | Monkey 47
Degustare vine insotita si de gustari:
– mere gratinate în unt cu mascarpone și turmeric,
-portocala cu dulceață de ghimbir,
-felii de castravete cu dulceață de trandafir și parmezan,
-pere caramelizate cu dulceață de mure și cardamon.
Rezervarile pentru acest eveniment se fac la numarul de telefon 0723 222 684.
Taxa de participare este 200 de lei.
Evenimentul va avea loc la wine store Iubesc si Vinul, Calea Mosilor, 143.