Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Cerul in mai multe lungimi de unda

septembrie 19, 2023 @ 2:00 pm - 5:00 pm

Ochiul omenesc este limitat in privinta luminii pe care o detecteaza. Daca privesti universul doar cu ochii si doar prin telescoapele optice, este imposibil sa explici toate fenomenele cosmice si modul in care functioneaza stelele.

Din acest motiv, astronomii au inventat telescoape si detectori prin care se poate observa lumina invizibila emisa de gaurile negre, stelele reci si fierbinti, norii de praf si de gaze in care se formeaza stele si planete.

In expozitia aceasta vei vedea cerul in alte tipuri de lumina: raze-X, infrarosu, radio, ultraviolet si microunde. Astfel, vei putea observa cum ar arata bolta cereasca daca am avea ochi sensibili la tipurile respective de lumina, precum si ce feluri de obiecte s-ar vedea.

Imaginile folosite in expozitie vor fi preluate de telescoape spatiale si terestre, mozaicuri de imagini, toate proiectate pe bolta cereasca, pentru a ne arata cum s-ar vedea cerul. Vom explica toate tipurile de lumina, cum se produc, cine le emite si vom face o incursiune in spectrul electromagnetic, adica in toate tipurile de lumina care exista in Univers.

Detalii

Dată:
septembrie 19, 2023
Oră:
2:00 pm - 5:00 pm
Categorie Eveniment:

Loc de desfășurare

Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *