Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

De Ziua Japoniei, expozitie de stampe Meij

februarie 13, 2023 @ 8:00 am - februarie 23, 2023 @ 5:00 pm

Incepand cu data de 11 februarie, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti va invita la expozitia „Calatorie in lumea stampelor Meiji” , o expozitie care reconstruieste universul culturii nipone de la sfarstiul secolului XIX prin intermediul a peste 150 de xilogravuri traditionale japoneze din colectia privata apartinand lui George Serban. Expozitia poate fi vizitata in perioada 13 februarie – 26 martie 2023.

Calatorie in lumea stampelor Meiji” reprezinta eveniment organizat de Primaria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Muncipiului Bucuresti si Directia de Cultura, Invatamant, Turism,in parteneriat cu Muzeul Brukenthal, sub auspiciile Ambasadei Japoniei in Romania, cu prilejul Zilei Majestatii sale Imparatul Japoniei.

Pentru prima data, un proiect expozitional bucurestean prezinta o incursiune completa in lumea stampelor japoneze din perioada Meiji. Spre deosebire alte expozitii realizate pana in acest moment cu stampe din perioada Meiji, care s-au axat doar pe o singura tema, „Calatorie in lumea stampelor Meiji” acopera in integralitate teme specifice, precum imparat, teatru, Bijin-ga(femei frumoase) si peisaje.

Stampele japoneze expuse la ARCUB sunt puse la dispozitie de colectionarul George Serban si sunt gravuri in stilul Ukiyo-e ce au fost realizate in epoca Meiji de la sfarsitul secolului al XIX-lea. Scoala Ukiyo-e (lit. „imagini ale lumii trecatoare”) exploreaza in imagini interesul pentru instantaneu, pentru clipa prezenta si a influentat artisti impresionisti, precum Vincent Van Gogh, Claude Monet sau Paul Cezanne.

Detalii

Începe:
februarie 13, 2023 @ 8:00 am
Se termină:
februarie 23, 2023 @ 5:00 pm
Categorie Eveniment:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *