Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Festivalul international George Enescu

august 27 @ 8:00 am - septembrie 24 @ 5:00 pm

70RON

Ediția 2023 a Festivalului Internațional George Enescu promite să fie una dintre cele mai mari de până acum, cu peste 3.500 de artiști invitați, 150 de soliști și 40 de dirijori, și peste 40 de orchestre din 16 țări și 11 din România.

Cea de-a 26-a ediție a celebrului festival va avea loc anul acesta, între 27 august și 24 septembrie, în București și în alte orașe din țară, sub sloganul Generozitate prin muzic. Biletele individuale au fost puse la vânzare de la 1 februarie.

Maestrul Zubin Mehta este președintele de onoare al festivalului, iar celebrul dirijor Cristian Măcelaru este directorul artistic.

Sloganul ediției 2023 pornește de la una dintre valorile fundamentale în care credea marele compozitor George Enescu – generozitatea. […] Generozitatea prin muzică este acel moment pe care noi, organizatorii, dar și artiștii, îl dăruim unei societăți dornice de cultură, dornice de muzică. Existența Festivalului Enescu este justificată de o țară care a dat lumii un Brâncuși și un Enescu. Ediția din 2023 a Festivalului George Enescu oferă un exemplu de generozitate printr-o componentă educațională. Este momentul ca exemplul pedagogului George Enescu să devină realitate în cadrul festivalului care îi poartă numele, a declarat Cristian Măcelaru la conferința organizată pentru prezentarea programului festivalului.

Mari nume ale muzicii clasice vor reveni la festival în 2023, cum ar fi dirijorii Sir Simon Rattle, Zubin Mehta, Manfred Honeck și Paavo Järvi, pianiștii Martha Argerich și Yuja Wang, violoncelistul Gautier Capuçon, violoniștii Renaud Capuçon și Janine Jansen, printre alții. Printre artiștii care cântă pentru prima dată la eveniment se numără Alena Baeva, Avi Avital, Aida Garifullina, Igor Levit, Kent Nagano, Hannu Lintu, Philippe Herreweghe, Augustin Hadelich și Klaus Mäkelä.

În plus, mai multe ansambluri de prestigiu vor concerta pentru prima dată la Festivalul Enescu, precum Gewandhaus Leipzig, Liszt Chamber Orchestra, Gothenborg Symphony, Collegium Vocale Gent, Berlin Academy of American Music și Manchester Camerata.

O premieră absolută a celei de-a 26-a ediții a festivalului este seria de concerte educative dedicate copiilor, realizate în parteneriat cu Théâtre de l’Odéon și Asociația Classic e fantastique. Între timp, 11 orchestre românești se vor reuni într-o nouă serie de concerte: Stagiunea Orchestrelor Românești.

Detalii

Începe:
august 27 @ 8:00 am
Se termină:
septembrie 24 @ 5:00 pm
Cost:
70RON
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Arena Nationala

Organizator

ARTEXIM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *