Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Spectacol Tache, Ianke si Cadar

ianuarie 16 @ 8:00 pm - 10:00 pm

160RON

O comedie devenita clasica, apartinand literaturii interbelice si care pune in scena o tema de actualitate: relatiile inter-etnice dintre un roman, un turc si un evreu. O piesa de teatru care ne vorbeste despre toleranta, despre dragoste si despre prietenie.

Textul reprezinta o comedie savuroasa scrisa in trei acte, in 1932 si pus in scena in acelasi an pe scena Teatrului Maria Ventura. La Bulandra, a fost montat pentru prima data in anul 1957 de catre regizorul N.Al. Toscani.

La mai bine de sase decenii de la punerea in scena a lui Toscani, Horatiu Malaele readuce pe scena Teatrului Bulandra cele trei tipologii umane, interpretandu-l pe evreul Ianke. Turcul Cadar este interpretat de Razvan Vasilescu si romanul Tache de Mihai Constantin. Alaturi de cei trei actori principali din distributie mai fac parte Dana Dogaru, Adrian Ciobanu, Maria Veronica Varlan si Matei Constantin.

In prim plan avem viata celor trei prieteni negustori, piesa abordeaza cu subtilitate problematica rasei, credintei si religiei. Aceasta piesa de teatru incearca sa ne aminteasca ca diferentele dintre oameni nu reprezinta in mod obligatoriu motiv de disensiuni. Intelegerea poate functiona foarte bine pe fondul asumarii si acceptarii a ceea ce ne diferentiaza de ceilalti oameni.

Detalii

Dată:
ianuarie 16
Oră:
8:00 pm - 10:00 pm
Cost:
160RON
Eveniment Category:
Site web:
https://www.tnb.ro/ro/tache-ianke-si-cadar

Loc de desfășurare

Teatrul National Bucuresti
Bulevardul Nicolae Balcescu, nr 2
Vezi site-ul web Loc de desfășurare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *