Aceasta este o alta cafenea si prajitorie romaneasca, creata de doi oameni cu origini complet diferite. Adrian Simion este un guru al afacerilor; Floriana Vlaicu a fost prima romanca finalista mondiala la World Coffee in Good Spirits Championships. Scopul lor a fost de a crea o prajitorie transparenta si axata pe calitate, cu un fler teatral: in timp ce va savurati espresso-ul, ii puteti urmari pe Simion si Vlaicu prajind, preparand cestile si punand in pungi chiar cafeaua pe care o sorbiti. Martea si sambata, ei organizeaza cupe publice, care sunt foarte frecventate si necesita rezervare prealabila.

Amplasarea cafenelei este deosebita. Guido este inconjurat de un bloc de cladiri din perioada comunista care inca poarta cicatricea vremurilor ingrozitoare si grele prin care a trecut Romania in secolul trecut. Aceasta senzatie nu face decat sa sporeasca scanteia acestei bijuterii de cafenea; exista atat de multa viata in scena cafelei din Romania, iar aceasta contrasteaza cu mandrie cu opresiunea si tristetea intalnite in unele parti ale istoriei noastre.

Designul de la Guido este foarte simplu: lemn, linii drepte si usi de sticla, cu o lista diversificata de specialitati de cafea proaspat prajita. In ceea ce-i priveste pe proprietari, desi sunt niste tocilari ai cafelei, sunt usor de abordat pentru cei care vor doar sa testeze apele, deoarece le place sa transmita cunostinte si sa serveasca dependenta de cafea. Acest serviciu este sustinut de o masina de espresso La Marzocco Strada EP, de rasnite de Nuova Simonelli (Mythos One) si Mahlkönig (EK43) si de serviciul de cafea la filtru prin Hario V60 si AeroPress.

Guido ofera pur si simplu unele dintre cele mai bune cafele din Romania, inclusiv o recenta cafea Ethiopia Wotona Gesha care a obtinut un scor remarcabil de mare in competitia nationala Brewers Cup. Cafeaua lui Guido este servita de alte cateva cafenele excelente din Bucuresti, iar influenta lor continua sa contribuie la cresterea cafelei bune in Romania.

Adresa: strada Mihai Eminescu, nr. 182

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *