Restaurantul Kaiamo, prin concept, design si meniu, este un tribut adus Romaniei si culturii romanesti. Iar acest lucru devine evident de indata ce intri in restaurant si observi detaliile si simbolurile fiecarei piese de mobilier.
Un simbol al schimbarii. Un concept in care domina contrastele. O forma de arta pura a nostalgiei. O poveste care subliniaza teama de mediocritate si tendinta de a exploata varful potentialului si de a tinde constant spre absolut.
O simbioza intre natura care ne inconjoara si trecerea anilor. In bucataria Kaiamo, scopul este acela de a ne intoarce la originile stramosilor nostri, cand mesele erau definite de pozitia geografica si de anotimp. In acest scenariu, natura este adevaratul artist. Bucatarii doar pregatesc scena principala pentru ca aceasta sa straluceasca in ritmul ei propriu printr-o forma speciala de bucatarie. Valorile restaurantului Kaiamo sunt construite in jurul Mamei Natura, cu accent pe pasiunea pentru gastronomie si pe respectul pentru produsele locale si artizani deopotriva.
Kaiamo se construieste pornind de la cateva principii sanatoase: ingrediente luate de la producatori locali si sezonabilitate (meniul se schimba o data la trei luni, tocmai ca sa oglindeasca ingredientele locale din acea perioada).
Meniul Kaiamo este impartit in patru sectiuni: land, sea, garden si puddings, fiecare dintre acestea avand cate 5 preparate.
Plecand de la ingrediente naturale, de la sezonabilitate si specificul unor regiuni, pe masa o sa vedeti elemente din natura, de la piatra pe care primiti untul, la cutitul mic din lemn care il insoteste.
Meniul de bauturi este amplu, cu vinuri care te plimba prin toate colturile lumii (cu podgorii din Oltenia, dar si Grecia or Macedonia, Franta, Spania, Italia etc.)
Exista si un meniu al zilei, derivat din cel à la carte, gandit sa fie gata in maxim 40 de minute (exista o varianta cu doua feluri, la 39 lei si alta cu trei feluri de mancare, la 45 lei).
Adresa: Strada Ermil Pangrati, 30A