Degustare de…ginuri

Ginul reprezinta o bautura spirtoasa care a intrat in mod natural in viata noastra, insa istoria lui incepe tocmai in secolul XVI, in Olanda.

Stramosul ginului este o bautura realizata baza de ienupar si alcool, prescrisa drept leac pentru afectiuni renale, gastrice, lumbago sau guta. Meritul de a fi inventat aceasta bautura medicinala ii revine unui medic pe nume Franciscus Sylvius.

Cam tot la acea vreme, soldatii britanici care luptau in Tarile de Jos in Razboiul de 30 de ani, au constatat ca aceasta bautura ii imbarbatau, asa ca au numit-o „Dutch courage” si au luat-o cu ei acasa.

Bautura a devenit din ce in ce mai populara in Regat, in special atunci cand Wilhelm de Orania chiar a permis oricarui englez sa produca ginul in casa. Ginul a pus astfel stapanire pe englezii mai putin instariti, fiind o bautura ieftina. In 1730 in Londra erau peste 7000 de magazine in care se vindeau bauturi spirtoase. Evident, aparand distilerii la orice pas, betia a devenit inevitabil o stare generala. Ginul ajunsese sa fie mai ieftin decat berea iar londonezii consumau anual aproximativ 50 de milioane de litri de gin.

Era cazul sa se ia atitudine prin The Gin Act, care in 1736 a impus taxe prohibitive. Lumea s-a revoltat, rezultand lupte de strada si cresterea productiei ilegale de gin.

Participantii la acest eveniment vor degusta:
Malfy Rosa | Gin Mare | Hendrick’s | Monkey 47

Degustare vine insotita si de gustari:
– mere gratinate în unt cu mascarpone și turmeric,
-portocala cu dulceață de ghimbir,
-felii de castravete cu dulceață de trandafir și parmezan,
-pere caramelizate cu dulceață de mure și cardamon.

Rezervarile pentru acest eveniment se fac la numarul de telefon 0723 222 684.
Taxa de participare este 200 de lei.

Evenimentul va avea loc la wine store Iubesc si Vinul, Calea Mosilor, 143.

Horeca Next Level Food Trends

Horeca Insight, platforma de comunicare B2B dedicata industriei Ospitalitatii, anunta deschiderea inscrierilor la primul eveniment din seria Horeca Next Level.

FOOD TRENDS 2023 va avea loc pe 23 aprilie si va fi gazduita de Grand Hotel Bucharest.
Conferinta HORECA NEXT LEVEL: FOOD&DRINKS va cuprinde trei paneluri tematice. Panelurile sunt axate pe dezbateri constructive legate de explorarea oportunitatilor emergente, planuri de dezvoltare si consolidare, obiceiurile si tendintele de consum in anul 2023, precum si pe exemple de strategii ale afacerilor de succes. Printre invitati* se vor numara manageri de restaurante, furnizori de servicii si ingrediente Horeca, chefi si reprezentanti ai companiilor care desfasoara activitati conexe Ospitalitatii: Valentin Hristu, Horia Constantinescu, George Boruna, Calin Ionescu, Ion Biris, Mihai Toader, Chef Nico Lontras, Radu Dumitrescu, Odai Shhab si Daniel Mischie.

PROGRAM 25 aprilie 2023

09:30 – 10:00 Inregistrarea participantilor si welcome coffee
10:00 – 11:30 Panel I. Vedetele Delivery & Tech in Horeca
Declinul Ghost Kitchen
Delivery Marketing & Growth
Restaurant traditional vs. virtual
Solutii de livrare si rezervare
11:30 – 12:00 Coffee break
12:00 – 13:15 Panel II. Impactul legislatiei in evolutia OspitalitatiiImplicatiile modificarii TVA pentru Horeca
Implementarea valorilor nutritionale in meniu
Plus si minus despre legalizarea bacsisului
Focus pe personal sau Clientul- stapanul nostru?!
Francize sau locatii proprii ca oportunitati de bus
13:15 – 14:00 Business lunch
14:00- 15:15 Panel III. Trendul ca necesitate
Experienta premium si restaurantul hub cultural
Meniuri si portii cu tendinta minimalista
Meniu nostalgic, organic sau functional
Sustenabilitate, risipa alimentara si alinierea sezoniera
Acces la conferinta „HNL FOOD TRENDS”

INREGISTRARE FURNIZORI
Prezenta furnizorilor la conferinta “Food Trends” (25 aprilie 2023) se face pe baza de bilet. DESCARCA FORMULARUL DE PARTICIPARE PENTRU FURNIZORI.
INREGISTRARE OPERATORI HORECA – GRATUIT

Participarea reprezentantilor locatiilor Horeca la conferinta “Food Trends” (25 aprilie 2023) este gratuita, in limita locurilor disponibile. Inregistrati-va folosind formularul de mai jos (sau la email-ul: office@horecainsight.ro) pana pe 23 aprilie 2023.

https://www.horecainsight.ro/horeca-next-level/horeca-next-level-food-trends-25-aprilie-2023/
https://www.facebook.com/events/567028065518044/

 

Titanic Exhibition Gala Dinner

Un eveniment cultural-istoric de inalta tinuta menit sa comemoreze 111 ani de Titanic. Un eveniment care ii va purta pe participanti inapoi in timp in anul 1912, la bordul vasului Titanic, la salonul de la Clasa I. Participantii vor savura meniul servit in ultima seara de 14 arpilie 1912 la restaurantul de la Clasa I, recreat in cel mai mic detaliu. In acelasi timp va veti delecta cu intreaga muzica a acelei epoci interpretata magistral de catre cvartetul Cronos al Filarmonicii Paul Constaninescu.

Intreaga atmosfera traita de pasagerii de la Clasa I o veti trai si o veti simti dumneavoastra in seara acestui eveniment unic. La acest eveniment se adauga o expozitie unica de fotografie, a intregii evolutii a vasului Titanic si o colectie de obiecte de la bordul vasului, proiectii video si alte momente care sa surpinda placut

Un ceas creat special de catre Augustin Watches by Augustin Matei, care contine un fragment de carbune recuperat de la bordul vasului Titanic, va fi licitat in seara evenimentului, iar cei care isi doresc sa detina o mica parte din vasul Titanic la mana lor vor putea licita pentru achizitia lui. Licitatia incepe de la 2000 de euro.

Un tablou dedicat si creat de Iatropulus Art Cristiana Iatropulus, special Titanicului va fi si el licitat. Licitatia incepe de la 450 de euro.

Va garantam o seara ce va ramane in amintirea dumneavoastra ca una memorabila si unica ce nu va fi lipsita si de alte momente speciale.

*O parte din incasarile rezultate din acest eveniment for fi donate unor cauze umanitare grave. Impreuna putem acorda o sansa la viata celor ce se lupta pentru ea.

Durata evenimentului este de 5 ore.

Tur ghidat al TNB

Teatrul National I.L. Caragiale anunta toti spectatorii care isi doresc sa parcurga un Tur Ghidat al TNB ca acesta se va desfasura in serii de cate 3 tururi zilnice in zilele de vineri, sambata si duminica ale fiecarei saptamani. Se vor vizita noile sali, atelierele si culisele Teatrului National.

• Din dorinta de a se respecta prevederile in vigoare impuse de pandemie, numarul de participanti la fiecare tur este limitat la 15 persoane.
• Pretul unui bilet este de 10 lei, iar durata unei vizite va fi de 45 de minute.

Intalnirea va avea loc in foaierul Salii Ion Caramitru, in fata Agentiei de bilete. Participantii se vor prezenta cu un sfert de ora inainte de ora aleasa pentru vizitarea teatrului, chiar daca au achizitionat bilete online.

• Pentru mai multe informatii, telefon: 021 314.71.71 – Agentia de bilete a TNB.
• Pe baza unei solicitari telefonice prealabile intre orele 10.00 – 14.00 la nr. 0744 633 188 (dl. Ionut Corpaci) poate fi programat un tur ghidat in limba engleza.

 

Bal interbelic, in inima capitalei

Calatoriile in timp chiar exista. Cu ocazia aniversarii a 10 ani de la deschidere, restaurantul Elisabeta pregateste cel mai mare bal interbelic din ultimii ani, un bal special dedicat domnilor si doamnelor care vor sa guste din frumusetile Micului Paris.

Asadar, sambata, 18 februarie, portile magnificului palat interbelic se deschid pentru balul intitulat D’ale Micului Paris. Participantii la bal se vor intalni cu artistii lor favorirt asta deoarece balul aduna numerosi actori cunoscuti, dansatori sau cantareti. Vasile Calofir va fi gazda evenimentului. Alaturi de el pe scena vor urca Alexandru Olteanu si Sorina Rotaru, Sorin Zlat, Madalina Cioca si Maria Buza, alaturi de taraful George Patrascu. Seara se incheie pe ritmurile oferite de muzica lui Dj Sony.

Cum nu poate exista un bal fara de preparate cu dichis, pretrecaretii urmeaza sa se bucre de un meniul special conceput pentru acest eveniment, asortat cu numeroase momente interactive.
Cum se va alege tinuta perfecta pentru acest bal interbelic?

Tudor. Personal Tailor si Stil Diamonds vor fi nu doar partenerii balului interbelic, ci si consultantii in ceea ce priveste tinuta, eleganta si bunul gust.

O ceremonie, un bal sau orice eveniment formal cere un costum pe masura. Recomandarea pentru domni, venita din partea partenerului Tudor. Personal Tailor, este tinuta black-tie, alcatuita din: smoking, o pereche de pantaloni, vesta (desi optionala, ofera un plus de formalitate), camasa de ceremonie, pantofi negri de lac si, evident, accesoriile care fac diferenta (batista, bretele, butoni). Bineinteles, domnii pot opta pentru o varianta informala, care este costumul de epoca.

Anii ’20-’30 sunt cunoscuti si datorita tinutelor purtate de doamne. “Little black dress”, adusa in prim-plan de Coco Chanel in anii ’20, rochiile flapper, palariile in forma de clopot, franjurile si penele sunt doar cateva elemente din care doamnele isi pot alcatui o tinuta eleganta, care sa atraga privirile.

Eleganta, extravaganta si bunul gust sunt cuvintele de ordine la balul „D’ale Micului Paris”. Toti aceia care tanjesc dupa parfumul Bucurestiului de odinioara sunt asteptati sambata, 18 februarie, la Restaurant Elisabeta, incepand cu ora 18:30.

 

Mariage Fest 2023

Palatul Parlamentului, Bucuresti
str. Izvor 2-4
27-29 ianuarie

Mariage Fest se deruleaza in perioada 27-29 Ianuarie la Palatul Parlamentului si este editia cu numarul 36, dand oficial startul sezonului de nunti ale anului 2023.

Daca urmeaza sa faci nunta anul acesta, nu ai cum sa ratezi acest eveniment, caci este si singura ocazie de a-ti achizitiona la cele mai bune preturi: rochii de mireasa, costume mire, verighete. servicii foto video, artisti, DJ, locatie.

In plus, Mariage Fest este targul de nunti care propune tendintele industriei, lansarile de colectii avand loc zilnic in cadrul evenimentului prin prezentarile de moda de pe scena special amenajata.
Pentru surprize, noutati si reduceri, consultati mariagefest.ro si cautati-ne in Social Media.